The Office

I’ve been freelancing full time from home since 2006, it seems to work financially but maritally it’s a problem. My current office was conceived as a joint study for me and Linda (my wife) so it’s crowded if we’re both in, and as it’s open to the staircase and landing she gets frustrated trying to creep around not disturbing me when I’m working and she has a day off. I need a better office.

Our cottage is on a steep hill, when you look at a map it seems like we’ve got a huge garden, but none of it is naturally flat. I’ve been building terraces for years and Linda has made a lawn and planted loads of shrubs, but finding an area for the office wasn’t easy.

The Site
The Site

In the end, and following a gale that removed a fair bit of the glass, we decided to put the office where the greenhouse was.

The greenhouse is 8′ x 6′ and I want an office about 4 x 3 Metres, for non-metricated readers that’s about 6′ longer and more than 2′ wider. As you can see there’s a bank on the left, less obvious in this photo there’s a steep bank down to the right too. Behind the greenhouse there’s a near-vertical drop of about 5-6M, the lawn in front is small already and I didn’t want to sacrifice too much of that. So I got Baz’n’Daz, a  couple of local ‘jobbers’ to  help make a flat platform to build on.

Did I do That?
Did I do That?

I prefer stone walls made out of local stone, we’ve got a garden full of it and the remains of six cottages that fell down 50 years ago to pillage for more, but building a straight, vertical wall out of our wonky stone is beyond me, so the section the office will abut is made from concrete fence posts and panels.

Daz seems quite proud of this bit. Or maybe, given his hangover, he’s just surprised to be standing up straight himself.

An Earlier Slab Wall
An Earlier Slab Wall

I did this on the next level down about four years ago and it’s still standing upright.

Same Wall Two Years Later
Same Wall Two Years Later

NEXT – The Foundations

Leave a Reply